VK

From האנציקלופדיה היהודית
Jump to navigation Jump to search
VK
VK home.png
סוג: רשת חברתית מקוונת
שנת הקמה: 10 באוקטובר 2006
משרד ראשי: סנקט פטרבורג
מייסדים: פאבל דורוב
בעלות: Mail.Ru Group
אנשי מפתח: פאבל דורוב
אנדריי רוגוזוב
מוצרים עיקריים: רשת חברתית מקוונת
vk.com
בית זינגר, המשמש כמשרדי החברה
משרדי החברה

VK, במקור VKontakte ״וְקוֹנְטַאקְטֶה״ רוסית: ВКонтакте ״בקשר״) היא רשת חברתית מקוונת, הרשת החברתית הגדולה באירופה והרביעית בגודלה בעולם. היא פופולרית בעיקר בקרב דוברי רוסית וצאצאיהם והוא האתר הפופולרי ביותר ברוסיה, אוקראינה, קזחסטן ובלארוס. נכון ל-2017, ברשת החברתית רשומים 477 מיליון משתמשים[1] ומספר המשתמשים הנכנסים בכל יום מגיע לכ-90 מיליון[2] וממוצע של 955.1 מיליון מבקרים בחודש[3]. הוא מדורג באתר אלקסה במקום במקום ה-14 ברשימת האתרים הפופולריים בעולם והאתר התשיעי הנצפה ביותר בעולם[4].

הרשת החלה את דרכה ב-10 באוקטובר 2006 על ידי האחים פאבל וניקולאי דורוב כרשת חברתית בעיקר עבור סטודנטים ובעלי השכלה גבוהה. עד מהרה הפכה לאחת היישומים החברתיים המובילים בעולם לדוברי הרוסית. משרדי החברה נמצאים בבית זינגר בסנקט פטרבורג ולה משרדים גם במוסקבה ובקייב. מנכ"ל החברה מאז פברואר 2017 הוא אנדריי רוגוזוב.

מאפיינים[edit | edit source]

האתר התחיל כרשת חברתית לסטודנטים באוניברסיטאות הרוסיות ועד מהרה הפך לרשת חברתית כללית. הוא מבוסס פונקציונלית ועיצובית על הגרסאות הראשונות של פייסבוק. ניתן לפתוח בו פרופיל משתמש אישי ולאתר חברים קיימים או להכיר חברים חדשים. VK נגיש ב-70 שפות שונות וכמו רשתות חברתיות אחרות מאפשר שליחת הודעות, יצירת קבוצות, עמודים ציבוריים ואירועים, שיתוף תמונות, אודיו, וידאו ומשחקי דפדפן. לאתר ישנן אפליקציות סלולריות המלוות ומסתנכרנות עם האתר ב-iOS, אנדרואיד ו-Windows Phone.

שלא כמו בפייסבוק, ב-VK לא ניתן לראות פרטים על המשתמשים ללא הרשמה לאתר.

בעלי ומייסדי הרשת החברתית[edit | edit source]

מייסדי הרשת הם ויאצ'סלב מירילאשווילי (60%), ואביו איש העסקים, מיכאל מירילאשווילי (10%), פאבל דורוב ולבייב (20%) ולב אבנירוביץ' (10%). בסתיו 2010, התגלה כי 24.99% שייכים לחברת Mail.Ru Group ובשנת 2011 היא הגדילה את נתחה לכ-40% ממניות החברה. בשנת 2013, קרן השקעות בשם United Capital Partners, שבראשה עומד איליה שצ'רבוביץ' (Илья Щербович), קנתה מידי בעלי המניות העיקריים, לב לבייב, ג׳ייקוב אסקלון וויאצ'סלב מירילאשווילי 48% מסך המניות הקיימות[5]

קישורים חיצוניים[edit | edit source]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא VK בוויקישיתוף

Green globe.svg אתר האינטרנט הרשמי של VK

הערות שוליים[edit | edit source]

ערך זה מוגש באדיבות ויקיפדיה העברית, תחת רשיון ייחוס שיתוף זהה (CC BY-SA 3.0). (הדף המקורי, רשימת התורמים)
הערך בוויקיפדיה גדול מערך זה ב +1363 תווים

לעדכון מוויקיפדיה, לחץ כאן.

NivdakVeushar.png