השירות הפדרלי לבקרה טכנית וייצוא
הדף יובא אוטומטית על ידי רובוט ונמצא נקי בסריקה אוטומטית, הדף טרם נבדק ידנית
דף זה יובא לאתר על ידי רובוט, ולא עבר בקרה אנושית
תוצאת סריקה אוטומטית: מצב הדף: לא ידוע. מדיה לצפייה: נמצאו תמונות או קבצי מדיה.
עדכן דיווח: • • אישור טקסט בלבד • אישור תמונות בלבד | הוראות טיפול
מדיה מוסתרת זמנית |
השירות הפדרלי לבקרה טכנית וייצוא (ברוסית: Федеральная служба по техническому и экспортному контролю, בראשי תיבות: ФСТЭК России) הוא סוכנות צבאית של הפדרציה הרוסית, תחת משרד ההגנה של רוסיה[1], האחראית לרישוי ייצוא של כלי נשק ופריטים טכנולוגיים דו-שימושיים ואחראי גם על אבטחת המידע הצבאי הרוסי[2][3].
השירות מטפל באבטחת מידע צבאי ובהגנה על סודות מדינה, תוך מניעת זליגתו בערוצים טכניים[2], הוא גם מנהל את מאגר איומי אבטחת הנתונים, מאגר הפגיעות הלאומי של רוסיה[4] ומחייב חברות טכנולוגיה מערביות להגיש קוד מקור וסודות מסחריים אחרים לפני שיאושר להן לייבא את מוצריהן לרוסיה[5]. השירות משתף פעולה עם שירות הביטחון הפדרלי, המנהל את תחום הקריפטוגרפיה ברוסיה[6].
בשנת 2019, השירות העניקה לאסטרה לינוקס מעמד מיוחד לגבי השימוש בה בעיבוד מידע מסווג רוסי.[7]
קישורים חיצוניים
- מדיה מוסתרת זמנית [http:// אתר האינטרנט הרשמי] של השירות הפדרלי לבקרה טכנית וייצוא (באנגלית)
הערות שוליים
- ^ Cimpanu, Catalin. "Russian military moves closer to replacing Windows with Astra Linux". ZDNet (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-1 ביוני 2019.
- ^ 2.0 2.1 חברות היי-טק מערביות נכנעות ללחץ הרוסי לשתף סודות סייבר
- ^ "Federal Service for Technical and Export Control (FSTEC)". www.globalsecurity.org. בדיקה אחרונה ב-1 ביוני 2019.
- ^ Leyden, John (17 ביולי 2018). "Russia's national vulnerability database is a bit like the Soviet Union – sparse and slow". www.theregister.co.uk (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-1 ביוני 2019.
- ^ "Under pressure, Western tech firms bow to Russian demands to share cyber secrets". Reuters (באנגלית). 24 ביוני 2017. בדיקה אחרונה ב-1 ביוני 2019.
- ^ Carr, Jeffrey. (2012). Inside cyber warfare (מהדורה שנייה). Beijing: O'Reilly. עמ' 225. ISBN 9781449310042. OCLC 774147707.
- ^ Cimpanu, Catalin. "Russian military moves closer to replacing Windows with Astra Linux". ZDNet (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-1 ביוני 2019.
ערך זה מוגש באדיבות ויקיפדיה העברית.
(הדף המקורי, רשימת התורמים)
הערך בוויקיפדיה קטן מערך זה ב -4 תווים
לעדכון מוויקיפדיה, לחץ כאן.