איכר
הרחבות או שכתובים לערך זה התבצעו בעבר באתרים שונים. סקירת השינויים.
איכר או חקלאי הוא עובד אדמה, אשר מגדל בעלי חיים או צמחים מבויתים כמקור למזון, לביגוד ולמוצרים אחרים.
איכר המסתמך רק על מי גשמים להשקיית גידוליו עוסק בחקלאות בעל, זאת להבדיל מחקלאות שלחין בה נעשה שימוש באגירה והזרמה של מים אל השדה.
כלים חקלאיים[edit | edit source]
לצורך עבודת האדמה משתמש האיכר בכלים שונים, כאשר כל כלי מותאם למטרה שלה הוא מיועד. בחברות מודרניות האיכרים החליפו את הכלים מסורתיים במיכון מתקדם יותר.
- הכנת האדמה - האת משמשת לחפירה והעברת אדמה. המעדר משמש לעידור וחפירה של הקרקע. מחרשה משמשת לחרישת הקרקע ברמה עמוקה, הקלטרת לרמה בינונית והמשדדה לפני השטח. המערג משמש לסימון הקרקע לפני הזריעה.
- איסוף היבול - קציר של שיבולים נעשה על ידי מגל או חרמש. מגרפה יכולה לשמש לאיסוף עלים ושיבולים מהקרקע. קלשון משמש להרמה וזריקה של חומרים.
אחסון ושימור[edit | edit source]
בתקופות הקדומות שבהן לא היו בידי האדם כל אמצעי שימור המזון המודרניים, האיכר היה מגדל את גידוליו, ולא תמיד גידולים עונתיים וליקוט מזון נוסף היה מספיק. לכן הייתה חשיבות רבה לגידולים שיכלו לספק את מזונו[1]. בתחילה אסם התבואה שימש לאיסוף היבול החקלאי ובהמשך החלו לבנות מבצרים שיגנו עליו ועל בתי המגורים של האיכרים[2].
חברות חקלאיות[edit | edit source]
בחברות חקלאיות, כמו אירופה שלפני המהפכה התעשייתית, או מדינות עולם שלישי עניות, האיכרים מהווים את רוב האוכלוסייה. ללא החקלאות בני האדם היו יכולים להתקיים רק בקבוצות קטנות של ציידים ודייגים[3]. המעבר מחברה של ציידים-לקטים לחברה חקלאית נעשה כאשר האדם החל לעבד את הקרקע כדי לגדל את מזונו.
החקלאות עיצבה את התפתחות התרבות האנושית והובילה לשיפור ברווחתו ובריאותו של האדם[3]. ההתפתחות החקלאית שהחלה בתקופת הפרהיסטוריה יצרה את הבסיס לתרבות העירונית הקדומה[2].
האיכר היה צריך לפתח טכניקה מדויקת למדידת זמן אשר תסייע לו בעיבוד מסודר של האדמה[2]. בהתאם לכך, בחברות חקלאיות חיים האיכרים לפי "זמני חקלאות" - עונות השנה המשפיעות על זמני הקציר והקטיף.
ראו גם[edit | edit source]
קישורים חיצוניים[edit | edit source]
- בנקר רוי, ללמוד מהיחפנים, הרצאה על יצירת מנגנון קהילתי להכשרה מקצועית עבור ועל ידי כפריים הודים, TED
הערות שוליים[edit | edit source]
ערך זה מוגש באדיבות ויקיפדיה העברית, תחת רשיון ייחוס שיתוף זהה (CC BY-SA 3.0).
(הדף המקורי, רשימת התורמים)
הערך בוויקיפדיה קטן מערך זה ב -2163 תווים
לעדכון מוויקיפדיה, לחץ כאן.